Gräsligt att läsa Schymans osynliggörande av invandrarflickor

Givetvis kom det en respons från Schyman och de andra politikerna i Feministiskt Initiativ, efter gårdagens Uppdrag Granskning. På SVT Debatt skriver de, precis som väntat, att det här med förtryck minsann inte är något som drabbar invandrarflickor mer än vita, svenska kvinnor.

Feministiskt Initiativ gillar inte att man granskar islam eller hedersförtryck. Det skiftar liksom fokus och gör allting komplicerat. Det är ju den vita, svenska, heterosexuella mannen som är fienden. Kan inte Uppdrag Granskning gå en genusutbildning och få detta förklarat för sig? Känner de ens till begreppet intersektionalitet?

Man försöker göra gällande att svenska, kristna grupperingar är minst lika kvinnoförtryckande som de muslimska. Det är så ofattbart dumt och obegripligt att ord knappt finns att beskriva det. Vi har kvinnliga präster, lesbiska biskopar och en öppenhet och samtida anpassning som inte ens går att jämföra med de bokstavstrogna islamiska grupperingar som etablerar sig i Sverige. Hizb-ut-Tharir är bara en av dem. Men vetskapen om skillnaden gynnar inte feministerna i Sverige. Därför skall kritiken mot kvinnoförtrycket tystas ner.

Man är helt enkelt beredd att offra de invandrande flickor och pojkar som utsätts för hedersvåld i Sverige.

Det är så vidrigt att jag knappt hittar ord.

Men det förvånar mig inte. Feminismen i Sverige har blivit en ondskefull makt som endast ser till sina egna intressen och sin egen politiska agenda.

Hatet mot den svenska mannen står över allt annat. I detta finns mest att vinna.

Om jag skall försöka se någonting positivt i denna galenskap så är det möjligen att interaktionen mellan utländska kvinnor och svenska män blir allt naturligare. Människor som möts i en upplevelse av kärlek och sunt förnuft. Befriat från den vansinniga svenska feminismen, i vilken allt fler svenska kvinnor har drunknat.

Det finns mycket mer att skriva om det här, jag har inte den tiden ikväll så det får bli framöver.

Kontentan är ändå precis det som jag skrev om igår:

Den svenska feminismen bryr sig absolut ingenting om flickor som drabbas av patriarkal hederskultur.

14 thoughts on “Gräsligt att läsa Schymans osynliggörande av invandrarflickor

 1. “Detta gäller förstås inte samtliga muslimer,… skriver Schyman men ser samtidigt inget problem med definitionen “mäns väld mot kvinnor” när man talar om partnervåld som drabbar ca 1,2 % kvinnor (och 0,3% män) enligt Brå.

  Såhär skriver Saga Rosén i en annan Svt debattartikel

  “I dagens debatt finns det många feministiska företrädare som kritiserat Sabubis beslut att inte kalla sig feminist. Samtidigt har många av hennes kritiker förnekat att hedersrelaterat våld existerar.

  Istället har kritikerna hävdat att det är rasistiskt att problematisera hederskulturen. Företrädare för uttalat feministiska partier som Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet har aktivt förnekat hedersvåldet och dess mekanismer.”

 2. Jag tror inte att Schyman bryr sig om en enda människa i hela världen förutom Schyman. Vad skulle hon vinna på att 70 000 (Bahareh Anderssons siffra) invandrartjejer fick ett bättre liv?

 3. Joseph: Invandrartjejer OCH pojkar. Min röst ligger på Bahareh Andersson och alla andra starka invandrartjejer som vågar höja rösten.

  Du har rätt, Schyman bryr sig om Schymans spegelbilder, numera i Simrishamn.

  • Absolut även pojkar, särskilt i de svårare fallen som tvångsgifte/mordförsök/mord. Dock tror jag att tjejerna är fler. I yngre år när förtrycket är relativt mildare och består i förbud att vara ute efter skolans slut, sällan få träffa kompisar och än mindre sova över hos dem etc, har tjejerna det definitivt värre än killarna.

 4. Pingback: Ett öde värre än döden | Bashflak

 5. Pingback: När det blir rörigt på barrikaderna. | Rockis månadsbrev

 6. Jag mår riktigt illa av det här. Att jag som man får utstå spott och spe bara för att jag har någonting dinglande mellan benen kan jag leva med men att den västerländska feminismen helt tar avstånd från de muslimska feminismen p.g.a. beröringsskräck samt att de vet att de inte rår på de muslimska männen är vidrigt. Bahareh Andersson är en stor hjälte, tilsammans med Sara Mohammad, som behöver hyllas och lyftas fram mer.

 7. Kombinationen hat och självömkan är en mäktig kraft, ett slags drog. Här skiljer sig de svenska feministerna inte ett dugg från den form av nationalism som går runt som ett virus i dagens Östeuropa. Och visst, detta har de gemensamt med isalmisterna också, för i grunden uppfattar sig isalmisterna också som underdogs och därför anser de sig aldrig behöva motivera någonting, de har liksom rätt per definition.
  Det är bara att acceptera att Sverige mentalt inte är särskilt modernt, man är fången i samma sorts kollektivistiska vanföreställningar. Det är bara förtecknet eller loggan som är en annan i Sverige.

  • Ordet “rättvist” missbrukas i Sverige på samma sätt som “Freedom” i USA.
   (Dvs man kan rättfärdiga vad som helst i dess namn.)

 8. Pingback: Vad är jämställdhet? « Malte on the Roxxx

Comments are closed.