Nya maträtter till Bodegan efterlyses!

Det är snart dags att uppdatera Bodegans meny, det är ju alltid trevligt med nya och spännande maträtter och desserter (eller kanske förrätter) – i jämställdhetens och det sunda förnuftets namn.

Efter Erik Helmersons ledare i DN idag “Skulden är en vit man” kanske man kunde tänka sig: “Postkolonial normbrytande sorbet med skamsen vit choklad och massor av hallonsylt”.

Eller blev det helt fel? Hjälp mig att hitta de bästa och mest uppdaterade rätterna!

Jag tycker ju att Helmerson ibland är rätt ute (och ibland fel), men i denna ledare, även om hans försiktighet kan ge ett hämmande intryck, är han inne på något avgörande om det postkoloniala (och naturligtvis feminismen, men detta är det såklart tyst om). Det tycker jag är bra.  

Han försvarar också sin kollega Lena Andersson, vilket jag uppskattar. Andersson är en av de klokaste och kanske bland de sista som kan rädda DN’s heder. Hur länge orkar hon stanna?

Men nu skall detta inte handla om Lena Anderssons skarpa penna eller om Helmerson, eller ens hans åsikter kring semlor (här gjorde han trots allt bort sig).

Jag söker ju inspiration och förslag för en uppdatering av menyn!

Har du en intressant och tänkvärd maträtt i tankarna så är Bodegan evigt tacksam! Tveka inte att skriva ett förslag!

10 thoughts on “Nya maträtter till Bodegan efterlyses!

 1. Har du ingen trevlig räkmacka i Bodegan som man kan glida omkring på? Den mackan jag använder saknar både glid och pålägg, det är en torr gammal knäckemacka som jag gärna vill byta ut. Eller kanske man åtminstone kan få lite smör på knäckemackan så man kan glida omkring lite i alla fall?

 2. Jag tyckte också att artikeln “Skulden är en vit man” var ganska vettig. Helmersson argumenterar emot Dagens Arena och deras skribent och ger en mild känga mot “kritiska vithetsstudier”. Rasism och sexism kan drabba vem som helst oavsett etnicitet och kön.

  Vad sägs om “Turd session med manlig skuldbeläggning och Tourettes-sky med valfritt tillbehör”.

 3. Tack för tipsen! Självklart måste räkmackan in – och Tourettes-sky låter makalöst! Rocki hade också några fina sen tidigare, så snart är det dags med vårmenyn.

  Ja, Kazmierskas senaste är en sån där dussinkrönika, där undertonen pyr lite lagom av mansförakt. Hur många tusen av dessa har publicerats vid detta laget?

 4. Uppfriskande näthatspytt med en skambelagd granité på kritiska vithetsstudier. Till dessert: Problematiserad maktanalys med säsongens utvalda floskler på en bädd av inbillad underordning.

  Alla rätter är vegetariska eller tillagade på enbart handjur.

 5. Något att dricka, kanske?
  Rundabordsvatten från Almedalens kloaker (destillerat).
  Vitt vin (alkoholfritt), utan nationalitet, skapat utan att förtrycka druvor. Kan förses med godtycklig etikett efter önskemål.

Comments are closed.