Svenska Filminstitutets VD: “Mot dom – alla slem!”

Den som funderade över vilken slags feminism och vilken typ av misandri som huserar i Filminstitutet på Gärdet sedan Anna Serner tillträdde som VD, kan nu sluta fundera. Här uttrycker hon inte bara sitt helhjärtade stöd till Maria Sveland (som också “gillar” hennes Facebookstatus) och Mirjamsdotter (och Andrea Edwards, den SCUM-vurmande skådespelaren), utan går längre. Här är det mot dem alla! Alla män. Och nu är det bara “slem”. Jag tolkar det som att “gubbslem” är för åldersbestämt (lite äldre män), och att “slem” nu istället är något som män överlag (även yngre), kan kallas.

“Män är djur”, kommer vi ihåg. Och nu – män är slem! Detta från en av regeringen tillsatt myndighetschef (tack för kommentaren, Ekvalist).

Borde inte detta ses som häpnadsväckande för folk i allmänhet?

Hon ogillar såklart också att Janne Josefsson får så stort utrymme.

Nu kan vi iallafall vara helt säkra på att unga män diskrimineras om de någonsin skulle få för sig att söka filmstöd.

För vem vill att svenska filmregissörer skall utgöras av slem?

Image

21 thoughts on “Svenska Filminstitutets VD: “Mot dom – alla slem!”

 1. Jag blir uppriktigt bedrövad när jag hör henne och lider med den svenska filmbranschen, där SFI uppenbarligen missat den talangfulla regissören som vann Oscar senast. Förr fanns det något som hette “yrkesstolthet”, “professionalitet” och “oväldiga ämbetsmän”, nu verkar de bara se positionen som en möjlighet att skamlöst driva sina egna privata agendor. Det verkar tyvärr som hon har stöd för detta av vår nya “jämställdhetsminister”. Se även hennes blogg där hon luftar sin beundran för Maria Sveland samt mysintervju i SVTs soffprogram nedan.

  http://annasernersfi.wordpress.com/2013/03/07/youre-damned-if-you-do-and-damned-if-you-dont/
  http://www.svtplay.se/klipp/1043471/gomorron-sverige-anna-serner-forts

 2. Hon är utsedd av regeringen, står det på Wikipedia. Fräscht. En sann statsfeministisk gärning. Stackars alla manliga filmare som blir könsdiskriminerade på grund av henne. Skandal.

  Det blir allt svårare för feminismen att hävda sin underdog-position med så många av maktens män och kvinnor bland de sammansvurna.

  • Det tror jag inte, för det har vänstern alltid lyckats med, i alla fall utåt. Påminner om Lenins Sverdlovsk-tal, där han förklarade att diktaturen måste vara evig. Det kommer alltid att finnas någon liten bit patriarkat någonstans som hotar att förstöra allt, så feministerna kommer aldrig att släppa ifrån sig makten.

 3. Det är ren skandal! Tänk om en manlig generaldirektör hade uttalat något motsvarande om kvinnor. Det hade blivit mediadrev och sparken.

 4. Pingback: Sveland, racist wood-cutting and other important matters | talesfromsweden

 5. Pingback: Att Josefsson inte bara fattar att han inte kan det här med journalistik « Toklandet

 6. I medievärlden är det tydligen positivt att vara bråkig, eller modig är det väl de menar. Men hur modigt är det att vara könsrasistisk som Anna Serner? Det är snarare mainstream numera. Mycket obehaglig inställning denna kvinna har och vilken skada hon kan ställa till med på sin tjänst för svensk film (som ju ändå inte är mycket att hurra för, men ska nu kvinnor premieras framför män enbart på grund av sin könstillhörighet så förväntar åtminstone inte jag mig någon kvalitetshöjning).

 7. Hon har stängt sitt Facebook-konto för utomstående. Jag skrev detta på hennes blogg. Vi får se om hon släpper igenom det.

  “Otur för dig att du inte har mer privata pengar som du kan investera i den kvalitet som andra förbiser, och därmed bli riktigt rik. Och rätt åt alla idioter som investerar efter kön och ras, och inte efter kvalitet, och därmed förlorar en massa pengar. Fast du kanske inte menar att kvalitet lönar sig i filmsammanhang.”

 8. Pingback: Feministministern och Cirkus Sveland | Susanna's Crowbar

 9. Det är fler än jag som skriver kommentarer till Serners blog. Undrar hur länge hon släpper igenom dem? Hon är en mycket usel debattör och det kan inte gagna henne att hon gör det så tydligt att hon blandar ihop tro och fakta.

  Är det någon datakunnig som kan spara det som står nu?

 10. Pingback: Debatten på Gräv 2013 | Susanna's Crowbar

Comments are closed.