Marxistisk socialist och feminist

Så beskriver Christoffer Hurtig sig själv. Nu tvingas han att avgå från sin ordförandepost i Ung Vänster, efter att ha publicerat följande text:

”Jag skulle vilja skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädja mig den dagen han dör”

Dagens Nyheter är den enda tidning som inte har denna nyhet i förstasidesflödet. Intressant? Kanske, eftersom DN har fört den kanske mest kritiska kampanjen mot Billström. Men också givetvis, eftersom näthataren här är engagerad och öppen feminist. I SvD är det toppnyheten idag, dock skriver man ingenting om de feministiska kopplingarna.

Här har vi det, det råa näthatet. I detta fall med både hot och hat sammanflätat. Och det kommer från feministernas barrikader, från en politiker. Från de våldsförhärligande, fascistoida grupperingar som hänger med Maria Sveland.

Men kartläggningarna som nu föreslås (där “experter” som just Maria Sveland fått agera sakkunnig), på hög politisk nivå skall alltså handla om oss, vi som kritiserar just sådana som Christoffer Hurtig.

Vi lever i Landet Upp och Ned.

 

U P P D A T E R I N G:

Denna artikel i norska Dagbladet måste ni läsa. Kjetil Rolness skriver om det som ingen kulturjournalist i Sverige kunde publicera (och behålla jobbet). Och allvaret i vad Nordiska ministerrådets rapport faktiskt handlar om är uppenbar. Det här händer på riktigt och det händer nu. Det är demokratin Sverige vi pratar om.

11 thoughts on “Marxistisk socialist och feminist

 1. Vi har ju V-politikern Simon Fors i Pajala som slänger ur sig en massa hat men honom låter V vara kvar. Det är väl som vanligt att hat från vänster är något bra och fint och det skall naturligtvis uppmuntras.Det är ju dessutom ganska lätt att kasta ut en okänd ungdomspolitiker medan det är jobbigare att rensa ut politiker på högre nivå.

  • Trodde först de var den där herr Fors-karaktären (som för 3-4:e gången typ ville dela med sig av sin demokratisyn) igen. Måste vara en del problem med inavel däruppe? nån röd tråd verkar de handla om i allafall..

 2. Sveland vill likt monarken vända blad:
  http://www.mariasveland.se/
  I monarkens fall var det väl för att han ville att man skulle lägga något pinsamt till handlingarna. Är det så också för Sveland? Drar hon nu likt en kunglighet sig tillbaka från den tarvliga världens ynklighet och petitesser?

  • Gah! Var skall man börja.
   Att ta upp Ungern i sammanhanget låter litet märkligt. Grundlagsändringarna var inte en valfråga och allmänheten stöder dem inte.

 3. Selimovic är mer eller mindre tokig. Egentligen borde man ignorera honom men att han kan göra karriär i FP säger kanske mer om det partiet än om Selimovic och därför blir det svårt att ignorera. Lyckligtvis går FP rätt dåligt…

Comments are closed.