En ordentlig titt på det svenska debattklimatet. Really, Mr Linton?

Sveriges Radio P1’s OBS lägger sig ordentligt till rätta i skyttegraven genom att denna gång helt okritiskt ge utrymme åt frilandsjournalisten Magnus Linton.

Det håller på i knappt 15 minuter och är nästintill outhärdligt.

Här har vi en närmast desperat man (skulle jag tro), som bland annat oroar sig för att människor nu kan kommunicera på ett annat sätt (vid sidan av den etablerade homogena åsiktseliten), och att detta har påverkat även kollegor inom eliten att vilja tillåta en öppen debatt.

“Detta behöver vi diskutera”, är ett naivt uttryck från ett outbildat folk som borde bemötas med förakt, förstår vi också. Men allt är samtidigt paradoxalt…

Allt är givetvis insvept i en bedrägligt akademisk ton. Lite samma taktik som Åsa Linderborg använder för att avfärda Jasenko Selimovic (och hans försök att publicera sitt svar till Hassen Khemiri i Aftonbladet), under PK-debatten. Det handlar om att ge intryck av att vara bärare av ett större intellektuellt kapital, och avfärda motståndaren som ovärdig att komma in på arenan.

I Lintons fall är den ovärdiga motståndaren radiolyssnaren. Ja, alla som inte accepterar och hyllar hans egen och Maria Svelands och övriga som står allierade med den vänsterextremistiska sidans feministiska och marxistiska slutsatser.

Det är vämjeligt. Har inte tid att analysera vidare ikväll, men lyssna själva. (03:26 in i programmet).

12 thoughts on “En ordentlig titt på det svenska debattklimatet. Really, Mr Linton?

  • Susanna: Precis. Samtidigt (nu har jag inte haft tiden att analysera helt) skall sägas att Linton typiskt smyger in en hel del “bra” åsikter och blandar det med tokerierna. Det är klassikt i den här typen av retorik.

   • Var det inte Linton som blev någon form av husgud åt vissa vänsterskribenter efter boken där extremhöger i Europa kopplades ihop med Breivik och varefter Linderborg och Sveland gick igång och klumpade ihop alla från Billing, Ström, Göran Hägglund, hela Alliansen, liberala skribenter och Marcus Birro med nämnde massmördare?

 1. Gogglade på Magnus Linton . Jaha hmm … En journalist långt ute på vänsterkanten t.o.m. ute i marginalerna, Gammal chefredaktör för Arena ,Sedan år 2000 medarbetare på Expressens och DN:s kultursidor . Wikipedia skriver : ” Linton representerar en postmodernistiskt influerad vänsterströmning i Sverige som enligt vissa kritiker överbetonar minoritets- och identitetspolitik på bekostnad av klassiska ekonomiska frågor om äganderätt och kritik av kapitalismen Hmmm. Nä . Jag ids inte lyssna …

 2. Linton är en av de svenska journalister som har kramat postmodernismen hårdast senaste årtiondet. Ibland har han vissa poänger men är man allergisk mot postmodernism så rattar man med fördel in nån behagligare frekvens.

 3. LInton är ju drogförespråkare, elle rhur man skall uttrycka det…positiv till cannabis och kokain? Just ja -liberal!

 4. Ja, det var verkligen vämjeligt att höra Linton mala om sina strukturer och ge sig på hederligt folk. En reflektion jag gjorde är att han är så glad över de smarta telefonernas betydelse i samhällsförändringen, samtidigt som smarta telefoner överhuvudtaget inte hade funnits om hans idealsamhälle hade varit verklighet. Det har han kanske inte tänkt på.

  Vi får hoppas att Linton får ett rejält bemötande i ett kommande program.

Comments are closed.