Jakten är igång. Fienden är identifierad.

På flera fronter är den alltså igång nu. Den Stora Kartläggningen. Mäktiga feministiska myndigheter och institutioner arbetar nu i skift för att åsiktsregistera och på olika sätt demonisera svenska medborgare som inte accepterar föreställningen om kvinnors strukturella underordning.

Vi vet ju sedan tidigare att Stockholms stadsborgarråd är i full gång, liksom Nordiska ministerrådet, Expo och den feministiska nätpublikationen Feministiskt Perspektiv. Vid sidan av Aftonbladet och flera andra traditionella medier. Men nu är det alltså även uppe på Europeisk nivå i och med Malin Holms bidrag till ECPG, European Conference on Politics and Gender. Jakten är igång. Fienden är identifierad.

Och taktiken känner vi igen. Man kallar det för “kvinnohat” och sen hoppas man på att folk inte vet bättre.

Men det är mycket som står på spel – och jag tolkar det som att feministerna kommer att strida till det bittra slutet. Ingen försoning eller debatt är alltså att räkna med. Nu slänger man ner allt man har i samma desperata frontangrepp (vilket vi bara har sett början av).

Men låt oss stanna upp för ett ögonblick. Jag är säker på att det finns feministiska strateger som inser detsamma som jag. Att blir denna kartläggning officiell så blir insatsen enorm för statsfeminismen här hemma. Risken att det slår tillbaka är inte bara trolig utan sannolik, eftersom betydligt fler då riskerar att bekanta sig med rörelsen och faktiskt själva kan läsa vilka åsikter och värderingar som diskuteras. Och då faller tricket om “kvinnohat” ner bland tjäran och fjädrarna lika snabbt som Åsa Linderborg hinner vända ryggen till.

Misstänkliggörandet och demoniseringen som taktik fungerar nämligen bara upp till en viss nivå – och det skall gärna ske subtilt och mellan raderna. Sen blir det jobbiga följdfrågor om fakta, relevans och sanningshalt och där vill ingen feminist vara idag.

Så jag glädjer mig åt Genusdebattens initiativ att själva orkestrera en kartläggning. Helt rätt taktik. Det kan bara leda till ett ökat intresse för rörelsen och till att fler intelligenta människor med hjärtat på rätt ställe vaknar upp.

Det är också med en känsla av förbluffad uppgivenhet som jag noterar att detta som kallas (surprise) “Men who hate women – Online”, sedan listar upp bloggar som till ganska stor del drivs av kvinnor. Är det inte lite tröttsamt?

Men nog om detta nu. Jag är idag stolt och glad över att vara en del av en grupp människor som vågar tänka själva – och som vågar opponera sig mot den osunda ideologi som idag kämpar med näbbar och klor för att behålla sin makt och sitt tolkningsföreträde.

Därför länkar givetvis även jag tillbaka (självklart med förbehåll att jag inte alltid håller med om allt som skrivs på alla dessa bloggar):

”Aktivarum”, http://aktivarum.wordpress.com/ (February 20, 2013)
”Ann-Mari’s Blogg”, http://maukonen.wordpress.com/ (March 4, 2013)
”Bashflak”, http://bashflak.wordpress.com/ (Frebruary 20, 2013)
“Bittergubben”, http://bittergubben.wordpress.com/ (March 7, 2013)
”Certatio”, http://certatio.wordpress.com/ (February 20, 2013)
“Daddy’s Sverige, http://www.daddys-sverige.com/ (February 27, 2013)
”David Holman”, http://davidholman.net/ (February 27, 2013)
“Ekvalist”, http://ekvalist.blogspot.se/ (February 27, 2013)
”Ett städat yttre”, http://stadatyttre.blogspot.se/ (March 7, 2013)
”Genusdebatten”, http://genusdebatten.se/ (March 7 2013)
”Genusleaks”, http://genusleaks.wordpress.com/ (March 2, 2013)
“Gubbschlemmet”, http://gubbschlemmet.wordpress.com/ (February 27, 2013)
Ingrid Carlqvist’s blogg, http://ingridcarlqvist.se/, (February 27, 2013)
”Juggen reflekterar över intryck”, http://juggen.wordpress.com/, (February 27, 2013)
“Kvinna och antifeminist”, http://kvinnaochantifeminist.wordpress.com/ (February 27, 2013)
”Mariel’s blogg”, http://mixifamily.com/ (February 27, 2013)
”Matte Matiks blogg”, http://mattematiksblogg.blogspot.se/ (February 27, 2013)
”Medborgarperspektiv”, http://medborgarperspektiv.blogspot.se/ (March 7, 2013)
Michael Eriksson’s Blog, http://michaeleriksson.wordpress.com/ (February 27, 2013)
”No size fits all”, http://hagwall.wordpress.com/ (February 27, 2013)
Pelle Billing’s blogg, http://www.pellebilling.se/blogg/, (March 2, 2013)
Pär Ström’s blogg ”Genusnytt”, http://genusnytt.wordpress.com/ (March 2, 2013)
”Rockis månadsbrev”, http://rockibarocki.wordpress.com/ (February 27, 2013)
”Susanna’s Crowbar”, http://www.susannavaris.com/blogg/ (February 27, 2013)
Tanja Bergkvists Blog, http://tanjabergkvist.wordpress.com/ (February 27, 2013)
”Toklandet”, http://toklandet.wordpress.com/ (February 27, 2013)
”Trollans tankar om stort och smått”, http://trollan.wordpress.com (February 27, 2013)

17 thoughts on “Jakten är igång. Fienden är identifierad.

   • “What goes around comes around” är ett engelskt ordspråk som betyder ungefär att om du gör något dumt mot någon så slår det alltid tillbaka mot dig själv förr eller senare. Den svenska motsvarigheten till detta ordspråk är “Svinhugg går igen”.

     • Hur står du ut på Södermalm? Är själv stockholmsbo men klarar inte av Södermalm mer än några timmar i sträck idag. Sen måste jag ta en lång paus. Trots att jag i egenskap av mulatt borde kunna frossa i de offerkoftor som de oftast helvita antirasisterna på Södermalm vill klä på mig.

      • Jonte: Tack för din omtanke. Ibland är det outhärdligt. Sist var det väl Jenny Strömstedt jag brottades om utrymme på trottoaren med. Dyr bostadsrätt, dyr bil och dyra kläder och en offerkofta modell Chanel. I rask takt på väg mot TV4 studion där hon får ordentligt betalt för att förfasa sig över sin underordning.

  • Och av den tredjedel som kallar sig feminister är det många som egentligen är liberalfeminister som bara vill ha lika rättigheter och är emot diskriminering men som knappast skriver under på de galna radikalfeministiska genusteorierna.

   Den typ av feminister vi ser på DN kultur är en väldigt smal grupp akademiskt utbildade vita medelklassmänniskor som är överrepresenterade i stockholms innerstad och då speciellt en viss stadsdel som jag egentligen tycker väldigt mycket om.

 1. Pingback: Kartläggning av Jämställdismen | Susanna's Crowbar

 2. Pingback: Vi, de icke-kartlagda | En stilla undran

 3. Ett klockrent strategiskt misstag av vänstervänsterns ideologiska avdelning. Nu ser vilken blåögd individ som helst att omdömet sviktar rejält bland dessa ideologer.

  Det är bara att välkomna initiativet och hoppas att de brer på ännu mer.

 4. Jag känner mig svårt åsidosatt 😉 och vill gärna vara registrerad i gänget!
  Min devis är dessutom att låta tokfeministerna publicera sig så mycket som möjligt eftersom får folk syn på deras argument och deras undermåliga “vetenskapliga” analys så inser de att varje överensstämmelse med verkligheten är omöjlig att hitta. Låt dem visa själv vilka stollar de är!

  • Benanderii: Bra! Ju starkare rörelsen växer sig, ju svårare blir det för den feministiska makten att slå ner på enskilda individer (och därmed lyckas tysta kritiken). Det vet naturligtvis feministerna och det är säkert därför vi nu ser denna kartläggning och försök att kriminalisera. Vi å andra sidan kan lugnt fortsätta med det vi gör och vara trygga i förvissningen om att rörelsen förr eller senare har växt sig så stark att en jämbördig debatt blir oundviklig.

 5. Pingback: Malin Holm svarar | Bashflak

Comments are closed.